18e editie Dag tegen Kanker binnen AZ Sint-Maarten

Activiteiten donderdag 19 oktober 2017


Deze dag wordt al voor de 18de keer door Kom op tegen Kanker op touw gezet om mensen met kanker en hun naasten te tonen dat ze er niet alleen voor staan. Meer dan 300 ziekenhuizen, zorgorganisaties, lokale overheden en woonzorgcentra nemen deel.

Kankerpatiënt centraal op Dag tegen Kanker

Elk jaar krijgen bijna 40.000 Vlamingen te horen dat ze kanker hebben. Dat zijn 113 nieuwe patiënten per dag of bijna 5 per uur. Vroeg of laat krijgt iedereen rechtstreeks of onrechtstreeks met kanker te maken. Kom op tegen Kanker komt het hele jaar door op voor de belangen van de kankerpatiënt.

Op donderdag 19 oktober 2017 roept Kom op tegen Kanker Vlamingen op die dag expliciet hun medeleven en verbondenheid te tonen met kankerpatiënten en hun naasten door een geel lintje te dragen.

Ook het AZ Sint-Maarten (Mechelen en Duffel) doet enthousiast mee!

Wat doen we?

  • Uitdelen van gele lintjes en fruit in alle campussen, gedurende de hele dag
  • Schrijf je wens neer voor een patiënt en hang hem in de wensenboom
  • Lekkere punch aangeboden door de diëtisten van het AZ Sint-Maarten
  • Infostandje Psychosociaal Support team en handmassage in de inkomhal (zonder afspraak): in de voormiddag campus Rooienberg te Duffel, in de namiddag campus Leopoldstraat te Mechelen

U bent meer dan welkom om op 19 oktober 2017 een kijkje te komen nemen en zelf ook het gele lintje op te spelden of deel te nemen aan een handmassage.