Medisch

Met dr. van der Veen haalt AZ Sint-Maarten een jonge veelbelovende specialist radiotherapie aan boord. Ze zal haar activiteiten focussen op hoofd- en halskanker, neuro-oncologie en digestieve oncologie. Een korte voorstelling.

Dr. van der Veen behaalde haar masterdiploma geneeskunde in juli 2013 aan de KU Leuven. Als arts-specialist in opleiding werkte ze in het UZ Leuven (dienst radiotherapie-oncologie), het Jessa Ziekenhuis in Hasselt en het Ziekenhuis Oost-Limburg in Genk. Ze studeerde af als specialist radiotherapie-oncologie in juli 2020.

Tijdens haar nog lopende doctoraat gaat haar bijzondere interesse naar onderzoek over het verbeteren van de kwaliteit van radiotherapie bij de behandeling van hoofd- en halskanker.

Waarom AZ Sint-Maarten?

Dr. Julie van der Veen: “Ik ben afkomstig van de regio Mechelen, dus terugkeren naar deze regio is natuurlijk een pluspunt. De dienst radiotherapie heeft een gezonde dosis ambitie met een brede kennis. Ik vind een goede samenwerking met collega's erg belangrijk en vanaf het eerste gesprek voelde het goed aan. Bijkomend zijn de kernwaarden van AZ Sint-Maarten (OSKAR: openheid, samenwerking, kwaliteit, ambitie en respect) ook waarden waar ik naar streef.”

Meer informatie