Coronavirus (COVID-19)

AZ Sint-Maarten informeert de media via een wekelijkse persmededeling over evoluties en de organisatie in de strijd tegen het coronavirus (COVID-19).

Evolutie coronagevallen

Op vrijdag 17 april – 9.00 zijn 61 patiënten met bevestigde Corona-besmetting opgenomen in AZ Sint-Maarten, waarvan 15 op intensieve zorg en 13 beademd. 30 patiënten werden de afgelopen week ontslagen en 34 opgenomen. We betreurden 5 overlijdens.

De voorbije week zagen we bij AZ Sint-Maarten een voorzichtige afvlakking van de curve m.b.t. het aantal behandelde corona (COVID-19)-patiënten. Ook op intensieve zorg zien we voor het eerst een afvlakking.

Bezoek burgemeester en noodplanningscoördinator

Afgelopen week kreeg AZ Sint-Maarten bezoek van de Mechelse burgemeester Alexander Vandersmissen en van noodplanningscoördinator Mechelen-Willebroek Steven Vermeeren. Na een overleg met een afvaardiging van de directie namen ze deel aan de dagelijkse Coördinatiecel Ziekenhuis (CCZ) en spraken met artsen en medewerkers van de corona-diensten in het ziekenhuis.

“Tijdens mijn werkbezoek was ik ongelofelijk onder de indruk van de veerkracht en het doorzettingsvermogen van het ziekenhuispersoneel. We mogen oprecht fier zijn op alle medewerkers die elke dag het beste van zichzelf geven in moeilijke omstandigheden,” zei burgemeester Vandersmissen na het bezoek.