Medisch

Dr. Werbrouck is sinds 1 september 2020 actief bij ons ziekenhuis. Naast algemene gynaecologie verloskunde zal zij zich verder toeleggen op de urogynaecologie en de multidisciplinaire bekkenbodemkliniek. Zij heeft ook een bijzondere interesse in de laparoscopische chirurgie voor benigne aandoeningen.

Dr. Werbrouck behaalde haar masterdiploma geneeskunde aan de KU Leuven in 2003. Ze studeerde af als specialist in de gynaecologie-verloskunde in 2008.

Ze startte haar professionele carrière in het UZ Leuven (campus Gasthuisberg) waar ze twee jaar werkte als clinical en research fellow op de dienst benigne gynaecologie (goedaardige gynaecologische aandoeningen). Ze was werkzaam in de bekkenbodemkliniek en legde zich ook op de endoscopie en gynaecologische echografie toe.

In 2010 ging ze aan de slag in de Sint-Jozefskliniek in Izegem. Als algemeen gynaecoloog kreeg ze hier ook de kans om de endoscopie, bloedingskliniek en urogynaecologie verder uit te bouwen.

Vandaag is ze nog steeds actief als consultant voor  bekkenbodempathologie aan het UZ Leuven.

Waarom AZ Sint-Maarten?

Dr. Erika Werbrouck: “AZ Sint--Maarten  is een ziekenhuis met visie en ambitie. Dit uit zich in de uitbreiding van het team gynaecologen waardoor het ziekenhuis alle facetten van de zeer uitgebreide discipline probeert te coveren. Samen met mijn collega’s wil ik meewerken aan het verder uitbouwen van een dienst die hoogkwalitatieve zorg combineert met een menselijk en warm patiëntencontact.”

Meer weten?