Het AZ Sint-Maarten is een hypermodern nieuwbouwziekenhuis aan de Mechelse ring (R6). Het nieuwe ziekenhuis is ontworpen vanuit het zorgtraject voor de patiënt.

Vlotte patiëntenstromen en verkorte loopafstanden maken dat patiënten, bezoekers en goederen elkaar minimaal kruisen.

Voor medewerkers is het een aangename werkomgeving.

Helende omgeving

Je werkt in een groene omgeving met doordacht kleurgebruik en invallend daglicht, ... over elk detail is nagedacht. De inrichting en de architectuur van het nieuwe ziekenhuis dragen bij aan een aangename werkomgeving. Elke dienst is bovendien voorzien van verschillende personeelsruimtes waar je als medewerker terecht kan.

Hoogtechnologische medische toepassingen

We zetten in het ziekenhuis volop in op hoogtechnologische medische toepassingen.

Je werkt met een gecentraliseerd patiëntmonitoringssysteem waarmee je de patiënt altijd en overal kan bewaken. Een elektronisch ondersteund medicatiebeheer (van voorschrift over bevoorrading tot distributie van geneesmiddelen) verkleint de kans op fouten aanzienlijk en met een volledig digitaal uitgerust operatiekwartier zijn we bovendien klaar voor toekomstige evoluties.

Duurzaam energiebeleid

Dankzij koude- en warmteopslag en energierecuperatie beperken we het primaire energieverbruik maximaal. Ook de 100% LED-verlichting en bewegingssensoren voor ventilatie en verlichting dragen bij aan een duurzaam energiebeleid.

Werken in zo'n innovatieve omgeving?