Een gezonde medewerker is een goede werkkracht, daar moet je ons niet van overtuigen. We zijn dan ook begaan met je gezondheid en nemen tal van initiatieven om je gezond én fit te houden.

Ergonomie

Ergonomie is cruciaal om zonder zorgen voor onze patiënten te kunnen zorgen. In het nieuwe ziekenhuis worden alle ruimtes daarom uitgerust met nieuw meubilair dat voldoet aan de huidige ergonomische standaarden.

Behalve een ergonomische bureaustoel zal je als administratief medewerker ook beschikken over een elektrische hoog-laagtafel. Daardoor kan je de hoogte van je bureau persoonlijk instellen. Klachten zoals pijn in de rug, nek, schouders, armen, polsen en handen kan je zo voorkomen.

De maatregelen blijven overigens niet beperkt tot de administratieve diensten. In het nieuwe ziekenhuis zijn op 450 patiëntenkamers gemotoriseerde tilliften geïnstalleerd, die jou als verpleegkundige moeten ontlasten bij het in en uit bed of bad helpen van patiënten.

Ook logistieke, technische en schoonmaakmedewerkers kunnen beroep doen op tal van ergonomische hulpmiddelen, zoals elektrische trekkarren, hoogwerkers en gemotoriseerde schoonmaakmachines.

Fitness

In ons ziekenhuis zal vanaf 2019 een fitness beschikbaar zijn voor alle medewerkers van AZ Sint-Maarten.

Voor de beginnende sporters zijn er workouts met collega's of kan je deelnemen aan Start2Run en Start2Yoga. De meer ervaren sporters en competitiebeesten onder ons kunnen zich opgeven voor volleybal- of badmintonwedstrijden.

Rookvrij ziekenhuis

AZ Sint-Maarten is een rookvrij ziekenhuis en lid van het netwerk rookvrije ziekenhuizen. Niet enkel het ziekenhuis is rookvrij, ook het domein rond het ziekenhuis. Er is een duidelijke signalisatie die de rookvrije zone aanduidt. Roken is enkel mogelijk op twee daartoe bestemde plaatsen. We bieden rokende medewerkers die willen stoppen met roken, gratis rookstopbegeleiding aan door onze tabakoloog.

Gezond en gevarieerd eten

In Resto-M!, het medewerkersrestaurant, kan je gezond en gevarieerd eten. Elke dag is er keuze tussen verschillende warme en koude gerechten of soepen en salades tegen democratische prijzen. Je kan je maaltijd zelf samenstellen in functie van je eigen behoefte.